JTavarapyörien asiantunteva asiakastuki on apunasi aina, kun tarvitsettukea ja neuvoja. Voit löytää vastauksen kysymyksiisi TavarapyöräAsiantuntija -palvelun usein kysyttyjä kysymyksiä -osiosta.Jos et löydä vastausta kysymykseesi, lähetä meille sähköpostia,ja olemme iloisia voidessamme auttaa sinua: asiakaspalvelu@tavarapyora-asiantuntija.fi
Klikkaa tästä nähdäksesi esimerkkejä
pyöristämme yrityksesi käyttöön!
Onko perhepyörä turvallinen kulkuneuvo?
Kyllä, koska lapset on kiinnitetty kolmipistevöillä tukevaan puiseen, alumiiniseen tai muoviseen laatikkoon (riippuu valitsemastasi merkistä). Lapset istuvat kuljettajan edessä, joten voit pitää heitä helposti silmällä. Kuljetuslaatikko on matalalla, joten painopiste on myös matalalla. Tämä tekee lastenkuljetuspyörästä erittäin vakaan sekä mahdollistaa paljon suuremman painon kuljettamisen kuin tavallinen pyörä.Vuonna 20121 saksalainen ADAC-instituutti teki testin, jonka mukaan pienten lasten kuljettaminen on turvallisempaa laatikkopyörässä kuin tavallisen pyörän istuimessa. Tavarapyörässä lapset istuvat lähellä maan pintaa, joten he eivät voi pudota korkealta, kun taas tavallisen pyörän lastenistuin, joka on kiinnitetty tarakkaan tai ohjaustankoon, on noin 1,4 metriä maan pinnasta. Lastenkuljetuspyörä on myös pysäköitynä vakaampi eikä kaadu yhtä helposti kuin tavallinen pyörä.Tavarapyörät myös suojelevat lasta paremmin iskuilta, koska heitä ympäröi laatikko. Laatikkofillari erottuu paljon paremmin liikenteessä, ja voit helposti kuljettaa 2-4 lasta kuljetuspyörässä menettämättä pyörän hallintaa. Tutkimuksessa mainittiin myös suurena turvallisuusetuna se, että lapset istuvat edessäsi, joten sinulla on aina näkökontakti heihin ja olet koko ajan selvillä tilanteesta ja siitä, mitä tapahtuu.
Minkä ikäisiä lapsia voi kuljettaa lastenkuljetuspyörässä?
Käyttämällä maalaisjärkeä ja kuuntelemalla monien vanhempien käytännön kokemuksia löytyy joka tilanteeseen sopiva ratkaisu. Maxi-Cosi-istuimesta taaperoistuimeen tai tyynyyn.
Vauvan kuljettaminen
Suosittelemme, ettet kuljeta perhepyörässä alle 3 kuukautta vanhaa vauvaa. Töyssyt ja äkkiliikkeet rasittavat liiaksi niskaa. Paras tapa kuljettaa 3-10 kuukautta vanhaa vauvaa on Maxi Cosi -istuimessa (tai minkä muun merkkisessä tahansa). Maxi Cosi tarjoaa optimaalisen suojan ja mukavuuden, ja perillä voit helposti ottaa lapsen Maxi Cosi -istuimessa mukaasi. Saatavilla on erityisiä Maxi Cosi -telineitä, jotka kiinnittävät istuimen tavarafillarin runkoon tai laatikkoon. Myös tyyny tai istuimen hyvä sitominen voi riittää. Maxi Cosin paras paikka on vastapäätä kuljettajaa. Laatikkopyörän merkistä ja mallista riippuen yleensä mukaan mahtuu kaksi muuta lasta.
Taaperon kuljettaminen
Maxi Cosi alkaa olla hiukan liian pieni yli 10-kuukautiselle lapselle. Itsenäisesti istuvalle lapselle on vaihtoehtoisia tuki-istuimia puolitoistavuotiaaksi saakka. Yepp-istuimen tai taaperoistuimen kiinnittäminen penkkiin on mainio ratkaisu. Jotkin merkit tarjoavat omat ratkaisunsa.
Isomman lapsen kuljettaminen
Puolitoistavuotiaasta alkaen lapsi osaa jo istua riittävän itsenäisesti. Tukia ei enää tarvita, mutta mukava tyyny on aina hyvä olla. Muista kuitenkin, että tyynyt voivat kastua. Turvavöiden käyttö on aina suositeltavaa tavarapyörässä. Kolmepyöräisessä laatikkopyörässä on hiukan enemmän liikkumavapautta korkean laatikon ansiosta. Kaksipyöräisessä lastenkuljetuspyörässä turvavyön käyttö on aina pakollista. Nopeassa jarrutuksessa tai törmäyksessä lapset voivat muuten pudota laatikosta.
Mihin ikään asti lasta voi kuljettaa laatikkopyörässä?
Se riippuu monesta tekijästä, esimerkiksi lapsen painosta tai kuljetettavien lasten lukumäärästä. On käynyt ilmi, että kun lapsi on liian painava kuljetettavaksi tavallisessa pyörässä, häntä voi vielä helposti kuljettaa tavarapyörässä. Painoraja on yleensä noin 100 kg. Käytännössä lasten kuljettaminen kuljetuspyörässä loppuu, kun he oppivat ajamaan itse omalla pyörällään.
Mikä ero on kaksipyöräisellä ja kolmepyöräisellä tavarapyörällä?
Kolmepyöräinen laatikkopyörä ei kaadu yhtä helposti ja siinä on iso laatikko, jossa voit kuljettaa jopa neljää lasta, kun taas kaksipyöräisessä perhepyörässä voit kuljettaa kahta (maksimi kolmea) lasta. Kaksipyöräinen tavarapyörä on kuitenkin paljon kevyempi polkea kuin kolmepyöräinen polkupyörä, ja se käyttäytyy mutkissa kuin tavallinen pyörä. Kaksipyöräisellä voit ajaa kovempaa, ja sitä on helpompi ohjata.
Kolmepyöräinen laatikkopyörä
Modernissa kolmepyöräisessä tavarafillarissa on kaksi pyörää edessä ja yksi takana. Koska kaksi etupyörää sijaitsevat rinnakkain, tavarapyörä myötäilee tien kaaria ja epätasaisuuksia. Neljän lapsen laatikossa on yleensä runsaasti tilaa liikkua. Miellyttävä ja tilava, mutta vähemmän sopiva taittamaan pitkiä matkoja nopeasti.Kolmepyöräinen kuljetuspyörä on erittäin vakaa pysäköitynä, mutta sen ajaminen vaatii hiukan harjoittelua. Tämän laatikkofillarin ohjaamiseksi koko laatikko täytyy työntää eteenpäin, jotta kuljettaja voi paremmin istua selkä suorana satulassa. Kaartaminen kulmissa, kuten tavallisella pyörällä, voi johtaa hallinnan menettämiseen ja jopa tavarafillarin kaatumiseen! Tule meille koeajamaan ja kuulemaan täydelliset selitykset ja ohjeet. Ajaminen kolmepyöräisellä kuljetuspyörällä on todella kivaa ja hauskaa, kun opit sen!
Kaksipyöräinen tavarapyörä
Kolmepyöräisten laatikkopyörien lisäksi on myös kaksipyöräisiä kuljetuspyöriä. Koska kaksi pyörää ovat suorassa linjassa (kuten tavallisessa pyörässä), tämän tavarapyörän ajaminen muistuttaa paljolti tavallisen pyörän ajamista. Siinä on tilaa kahdelle tai joskus kolmelle lapselle. Laatikon paino sijaitsee renkaiden välissä ja painopiste on myös matalalla. Leveän ja tukevan jalan ansiosta lapset voivat nousta perhepyörään itse ilman että sinun pitäisi tukea pyörää. Ero tavalliseen ’äidin pyörään’ jossa lapset istuvat korkealla renkaiden yläpuolella ja pyörää täytyy pidellä tukevasti, kun sen kyytiin noustaan, on suurempi kuin osaisit kuvitellakaan. Jos kolmepyöräinen lastenkuljetuspyörä vaatii keskittymistä, kaksipyöräinen tavarapyörä kulkee melkein itsestään. Älä kiinnitä huomiota eturenkaaseen, katso vain eteenpäin ja polje aluksi nopeasti, sitten pyörä kulkee melkein aina tasaisesti.
Valinnan tekeminen
Mitä laatikkofillaria suosittelemme, riippuu perheen koostumuksesta, käytön luonteesta (päivittäistä vai satunnaista) ja ajettavien matkojen pituudesta. Kun olet valitsemassa tavarapyörää, suosittelemme ettet anna siinä vaiheessa kuljetuspyörän ulkonäön vaikuttaa päätöksentekoosi. On parasta ensin kokeilla molempia perhepyörätyyppejä ja sitten tehdä valinta kolme- ja kaksipyöräisen tavarapyörän välillä. Vasta sen jälkeen voit valita merkin ja mallin. Autamme sinua mielellämme päätöksenteossa, ja olet tervetullut koeajamaan kaikki tavarapyörien tyypit ja mallit.
Miksi minun pitäisi valita sähköavusteinen laatikkopyörä (E-tavarapyörä)?
Alankomaissa ja Tanskassa sähköavusteiset laatikkofillarit eivät ole kovin tavallisia, mutta Suomessa ne ovat hyvin suositeltavia. Suomessa myydyistä tavarapyöristä yli 90 % on sähköavusteisia, E-tavarapyöriä. Syynä tähän on Suomen mäkinen maasto verrattuna tasaiseen Hollantiin ja Tanskaan. Kun kuljetuspyörässäsi on sähköavustus, ajaminen on hyvin sujuvaa ja miellyttävää, kuin myötätuulessa. Voit lastata 100 kg laatikkoon, plus sinä itse satulassa. Tämä tarkoittaa, että noin 150 kg:n lasti cargopyörässä ei ole epätavallista. Sähköavustus tekee tavarapyörällä ajamisesta paljon hauskemman ja mukavamman kokemuksen. Et saavu kauppaan, päiväkotiin tai työpaikalle hengästyneenä ja hiestä märkänä.
Pitemmälle
Tavallisella laatikkofillarilla, jossa on lapsia kyydissä, päivittäiset noin 3-6 km:n yhdensuuntaiset matkat on helppo ajaa. Pitempien matkojen ajaminen vaatii enemmän aikaa ja ponnisteluja eivätkä seuraukset (hikoilu, väsymys) ole aina toivottavia. E-tavarapyörällä, jossa on täyteen lastattu laatikko, ajat helposti päivittäisen 8-15 km:n yhdensuuntaisen matkan. Sitten matkan jatkaminen koululta työpaikalle sähköavusteisella kuljetuspyörällä tuntuukin yhtäkkiä hyvältä vaihtoehdolta. Voit ajaa sillä keskimäärin 35-50 km:n matkan (riippuen tien pinnasta, laatikon kuormasta, maaston mäkisyydestä, lämpötilasta) ennen kuin akku täytyy ladata uudestaan.
Nopeammin
Sähköavusteisen tavarapyörän nopeus on laissa rajoitettu 25 kilometriin tunnissa. Käytännössä 18-22 km:n tuntinopeus on täysin mahdollinen. Tavallisella laatikkopyörällä vastaava nopeus on 12-16 km tunnissa. Säästät helposti 20-30 minuuttia kuuden kilometrin matkalla viedessäsi lapsiasi kouluun. Mikä sen mukavampaa jo muutenkin kiireisenä aamuna.Myös lyhyemmät matkat, kuten kauppa- ja kyläreissut, taittuvat nopeammin E-tavarapyörällä.
Helpommin
Kasvavien lasten ja ostosten kanssa laatikon paino nousee helposti 40-50 kiloon, jotka sinun täytyy kuljettaa. Pieni apu liikkeelle lähtiessä, ylämäessä ja tuulessa on erittäin tervetullut.Käytännössä ’helppous’ on pääsyy kulkea sähköpyörällä ja jättää auto kotiin. Voit edetä helposti liikenteessä, ruuhkien ja tukosten ohi, ei pysäköintiongelmia, saat olla ulkona lastesi kanssa. Yhtäkkiä on taas hauskaa olla tien päällä lastesi kanssa! Lisäetuna saat päivittäisen annoksen raitista ilmaa, huolehdit luonnosta ja ympäristöstä, ei pakokaasupäästöjä, osallistut paremman elinympäristön rakentamiseen, ei pysäköintimaksuja, ei kalliita korjauksia ja huoltoja. Eikä sovi unohtaa: jatkuva näköyhteys lapsiisi, jotka istuvat edessäsi.Sähkötavarapyörä on loistava vaihtoehto kakkosautolle!
Voiko laatikkofillari olla aina ulkona?
Kyllä, se on mahdollista. Tavarapyörän kehittelyssä on otettu huomioon, että monilla ihmisillä ei ole mahdollisuutta säilyttää pyörää sisätiloissa. Suosittelemme kuitenkin lämpimästi, että panet aina ulkona suojuksen (pyjaman tai parkan) perhepyöräsi päälle. Se suojaa pyörääsi tuulelta ja säältä.
Miksi niin isot hintaerot tavarapyörien välillä?
Laatu maksaa… Mitä kalliimpi laatikkopyörä on, sitä korkealaatuisempia materiaaleja ja varusteita siinä on käytetty. Voit varautua siihen, että laadukas cargopyörä maksaa ainakin 1500 euroa. Se on sijoitus laatuun ja helppokäyttöisyyteen. Voit myös olla varma, että jos haluat myydä perhepyöräsi muutaman vuoden käytön jälkeen, saat suuren osan sijoituksestasi takaisin.
Miten valitsen tarjolla olevien merkkien välillä?
Meillä on valikoimissamme hyvin erilaisia tavarapyörämerkkejä ja -malleja. Ensin sinun täytyy päättää, haluatko kaksi- vai kolmepyöräisen tavarafillarin. Toiseksi sinun täytyy päättää, haluatko sähköavustusta vai et. Sen jälkeen voit etsiä tarpeisiisi ja mieltymyksiisi parhaiten sopivan laatikkopyörän riippuen budjetistasi, ajomatkojesi pituudesta ja mistä designista pidät eniten.
Voinko koeajaa kuljetuspyörän ennen ostopäätöstä?
Meillä on suurin osa tavarapyörämalleista Espoossa (Showroom, Sinimäentie 14, 02630 Espoo) koeajoa varten. Osallistumme myös vuosittain moniin myyntinäyttelyihin ja muihin pyörä- ja lapsitapahtumiin ympäri Suomea. Löydät meidät sieltä pyöriemme kanssa. Ota yhteyttä meilitse: asiakaspalvelu@tavarapyora-asiantuntija.fi sopiaksemme ajan koeajoa varten. Kerro meille, missä asut, ja kerromme sinulle, mikäli meillä on lähistöllä haluamasi pyörä ja yritämme järjestää sinulle koeajon.
Onko näitä tavarapyöriä varastossa?
Tehtyäsi valintasi on ymmärrettävää, että haluat ajaa uudella laatikkofillarillasi mahdollisimman pian. Meillä on vain näytepyöriä varastossa Suomessa. Kun löydät omasi näytepyörien joukosta, voit useimmiten ottaa kuljetuspyörän mukaasi samana päivänä. Tavallisesti tavarapyörät tilataan suoraan valmistajalta valitsemasi värin, muotoilun ja varustelun perusteella. Keskimääräinen toimitusaika on noin kaksi viikkoa tilauksesta. Olemme kuitenkin riippuvaisia valmistajan toimitusehdoista.
Miten pidän cargopyöräni hyvässä kunnossa?
Huoleton pyöräily tarkoittaa sitä, että sinun täytyy pitää hyvää huolta tavarapyörästäsi.
Ensimmäinen huolto 3 kuukauden
SisälläOttaessasi uuden tavarafillarisi käyttöön, ’järjestelmä’ rasittuu ja kaikki osat etsivät paikkansa. Tästä johtuen pientä liikkumista voi tapahtua esimerkiksi jarruissa, vaihteissa, ketjuissa, hammasrattaassa ja pinnoissa. Ensimmäisen huollon aikana, joka tulisi tehdä kolmen kuukauden kuluessa, kaikki nämä osat säädetään uudelleen. Tämä ensimmäinen huolto on erittäin tärkeä, jotta kuljetuspyöräsi toimii huolettomasti jatkossa.
Kausihuolto
Käytännössä viemme pyörän huoltoon vasta kun se ei enää toimi, esimerkiksi renkaan puhjettua. Ja silloin käy ilmi, että moni muukin osa on ollut jo pitkään huonossa kunnossa. Mutta kyllä, tavarapyörä hoiti silti homman. Säännöllinen kausihuolto auttaa välttämään monta ongelmaa. Suosittelemme lämpimästi, että huollatat pyöräsi kerran vuodessa. Silloin tarkistetaan kaikki osat, säädetään ’järjestelmä’ uudelleen, öljytään liikkuvat osat, etsitään kulumisen merkkejä ja mahdollisesti vaihdetaan ennaltaehkäisevästi osia (erityisesti renkaat, ketju ja hammasrattaat). Varsinkin ennen talvea on erittäin viisasta viedä laatikkopyöräsi huoltoon lähimpään pyöräliikkeeseen.
Miksi käyttäisin tavarapyörää yrityksessäni?
Euroopassa kannustetaan voimakkaasti tavara- ja kuljetuspyörien käyttöön. Heinäkuun 14. päivänä vuonna 2012 Cambridgessa perustettiin European Cycle Logistics Federation ja samalla yli sata pyörälähettifirmaa ja logistiikkapalveluiden tuottajaa yhdistyivät. Myös Euroopan komissio esitteli ’CycleLogistics’-projektin, joka tutkii ja kannustaa tavarapyörien käyttöä Euroopan kaupungeissa (toukokuu 2011-huhtikuu 2014).
Vähemmän hiilidioksidipäästöjä, puhtaampi ympäristö
Moottoriajoneuvoilla tapahtuva tavarakuljetus on vastuussa suurimmasta osasta hiilidioksidipäästöjä kaupunkialueilla (50 % suurissa kaupungeissa ja jopa 90 % Lontoon ja Pariisin kaltaisissa metropoleissa). Kuitenkin 32-43 % kaikista kaupungeissa kuljetettavista tavaroista on kevyitä ja pieniä paketteja. Suurin osa näistä ”last mile” -kuljetuksista voidaan tehdä (sähköavusteisilla) yrityspyörillä. Yhä useammat järjestöt vaativat kunnilta toimenpiteitä ja ratkaisuja ongelmiin, jotka liittyvät tavaroiden jakeluun kaupungeissa. Tavarapyörien käyttö ei hyödytä ainoastaan ympäristöä (polttoainekulutus, hiilidioksidipäästöt, melu) vaan sillä on myös sosio-ekologisia etuja (vähemmän liikenneruuhkia, vähemmän vakavia onnettomuuksia, miellyttävämpi ja rauhallisempi keskusta) ja se tuo käyttäjilleen suuria säästöjä.
Nopeammat toimitukset kaupunkialueilla
Näyttää siltä, että ”last mile” -jakelu yrityspyörällä on paljon nopeampaa ja tehokkaampaa kuin moottoriajoneuvoilla. Kaupunkien keskustat ovat usein tukossa, ja joudut pysähtymään monissa liikennevaloissa pakettiautollasi. Laatikkopyörällä pääset keskimäärin paljon nopeammin paikasta A paikkaan B kaupungissa. Perillä voit välittömästi pysäköidä tavarapyöräsi oven eteen, kun taas pakettiautolla joudut etsimään kauan parkkipaikkaa, joka on usein kaukana etuovesta.
Yrityspyörän käyttö on halvempaa
Kuluvertailuista käy ilmi, että tavarapyörä on 98 % halvempi kilometriä kohti kuin pakettiauto. Ostohinta on tietenkin halvempi: kaikkein parhaiten varustettu sähköavusteinen tavarapyörä, joka maksaa 4000-5000 euroa, on silti paljon halvempi kuin pakettiauto. Ostohinnan lisäksi huolto- ja korjauskustannukset ovat paljon matalammat eikä sinun tarvitse maksaa tieveroja tai pysäköintimaksuja. Tämän lisäksi et tarvitse ajokorttia laatikkopyörän ajamiseen. Monet kaupunkialueen kuljetukset on mahdollista hoitaa tavarapyörillä.
Ketkä voisivat käyttää tavarapyörää?
Kohderyhmiä ovat paikalliset lähettifirmat ja palveluntarjoajat kuten putkimiehet, maalarit, siivousfirmat sekä kunnalliset palvelut kuten puisto- ja viheralueiden hoito. Myös ravintolat, baarit, kahvilat ja pienet kaupat voivat käyttää myyntipyörää myydäkseen tuotteitaan keskustan kaduilla.
Yrityspyörä mainostaa bisnestäsi
Mainospyörä, jossa on yrityksesi värit ja logo, voi olla loistava tapa mainostaa yritystäsi ja sen tuotteita. Voit lähteä tavarapyörällä kadulle ja jakaa esitteitä tai tuotenäytteitä kuluttajille.
Mitä voin kuljettaa laatikkopyörässä?
Kuluttajapuolella suurin osa tavarapyörän käyttäjistä on perheitä, jotka kuljettavat siinä pieniä lapsiaan ja ostoksiaan. Mutta myös monet koiranomistajat käyttävät cargopyörää viedäkseen koiransa kivaan puistoon, rannalle tai metsään. Perhepyörällä voit liikkua lastesi tai koirasi kanssa paljon laajemmalla alueella kuin kävellen. Laatikkopyörällä on myös kätevää kuljettaa tavaroita, esimerkiksi muuton yhteydessä. Yrityspuolella tavarapyörää käyttävät usein lähetit, jotka vievät perille postia ja paketteja, palveluyritykset kuten putkimiehet, maalarit ja käsityöläiset sekä julkisten töiden tekijät, jotka siivoavat katuja tai kunnostavat puistoja. Yrityspyörää käytetään myös bisnesten ja tuotteiden mainostamiseen. Näet niitä usein kaupungin keskustassa, kun yritykset jakavat esitteitä tai ilmaisia näytteitä. Lisäksi laatikkopyörästä voi myydä kahvia, jäätelöä, sanomalehtiä tai pieniä matkamuistoja kaupungin kaduilla.
Kysy meiltä suoraan
Jos et löydä vastausta kysymykseesi, ota meihin yhteyttä sähköpostitse, ja me autamme sinua mielellämme: asiakaspalvelu@tavarapyora-asiantuntija.fi